1."Лидер је најбољи када људи једва знају да постоји, када је његов посао завршен, његов циљ испуњен, они ће рећи: ми смо то сами урадили." - Лао Тзу (Lao Tzu)

2. "Добар лидер узима мало више него што је његов део кривице, и мало мање од његовог дела у успеху". - Арнолд Гласов (Arnold Glasow)

3. "Крајња мера човека није кад се налази у комфорном времену, већ где стоји у времену изазова и контроверзи." - Мартин Лутхер Кинг Јр (Martin Luther King Jr)

4. "Не треба вам титула да бисте били лидер." - Марк Санборн (Mark Sanborn)

5. "Боље је водити из позадине и стављати друге испред себе, поготово када славите победу, када су се догодиле лепе ствари. Идете напред на прву линију када је опасно. Тада ће људи ценити ваше лидерство." - Нелсон Мандела (Nelson Mandela)

6. "Лидерство и учење су једно другом неопходни." - Јохн Ф. Кеннеди (John F. Kennedy)

7. "Није нужно да највећи лидер буде онај који чини највеће ствари. Он је тај који натера људе да раде највеће ствари." - Роналд Реган (Ronald Reagan)

8. "Успешно лидерство се води срцем, а не само главом. Они имају квалитете као што су емпатија, саосећање и храброст." - Бил Џорџ (Bill George)

9. "Задатак лидерства није да стави величину у људе, већ да је пробуди, јер величина је већ ту." – Џон Бучан (John Buchan)

10. "Велика особа привлачи велике људе и зна како их држати заједно." - Јохан Волфганг Вон Гоетхе (Johann Wolfgang Von Goethe)

 

ИЗДВАЈАМО

 - други део