ТРБОВИЋ: Награда припада целој општини Пећинци

На свечаној церемонији уручења награда најбољима у Србији у области менаџмента људских ресурса, одржаној 29. новембра у Етно комплексу Врдничка кула, међу двадесетак награђених био је и председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, којем је ово престижно признање додељено за остварени локални развој и допринос постављању највиших стандарда, норми и пракси у Србији у 2019. години у пословању локалне заједнице, посебно у области упошљавања становништва.

Опширније...

Локална самоуправа је аутономни систем управљања локалним заједницама, конституисаним на ужим деловима државне територије. Она је и основна организација власти. Развијеност локалне самоуправе је и један од услова демократије и правне државе. Како је самоуправа локалним заједницама право грађана обично гарантовано уставом, за државу оно значи обавезу да створи услове за континуирано функционисање локалне заједнице као целине.

Опширније...

Министарство државне управе и локалне самоуправе покренуће у 2019. години апликацију "Огласна табла", намењену службеницима на локалу преко које ће добијати све потребне информације и новости везане за њихов рад, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

"Сви од службеника очекују да буду љубазни и ефикасни, а сада је први пут осмишљен пројекат који ће им помоћи у раду и који ће им обезбедити преко потребну подршку", рекао је Ружић.

Опширније...