категорија најбољи директор организације (који највише допринео унапређењу радних односа на релацији послодавац – запослени)

Шта је то што др Бугарина издваја, промовише и сврстава у ред врсних менаџера и визионара?

Шта је то што оправдава др Бугарина као добитника награде у категорији Најбољи Директор?

То је његова визија Института у будућности, визија која је данас преточена у слику стварности, то су циљеви, и краткорочни и дугорочни, које поставља себи и запосленима и које успешно остварује, то је озбиљност, одговорност, професионализам и креативност у организацији посла, у односу према запосленима и партнерима, у односу према друштвеној заједници и другима уз стварање имиџа друштвено одговорне компаније.

То су свакако и чињенице: резултати његовог рада и рада колектива којим руководи, колектива који је био у распаду и пред стечајем а данас постао понос не само града Бора и Источне Србије, него колектив који је у својој бранши, по скоро свим критеријумима по којима се мери успешност, без конкуренције у земљи и регионалном окружењу.

Човек са великом енергијом који континуирано ради и обезбеђује, из месеца у месец, све боље услове пословања, професионализацију менаџерске струке, развој лидерства међу младима, промоцију етичког и друштвено одговорног пословања за бољи живот својих суграђана. Посебну пажњу посвећује оправданим захтевима за донацијама у здравству и помоћ оболелим људима, како у фирми тако и у широј здравственој заједници града Бора. Само за потребе лечења и опремање болнице у Бору током 2018 год издвојено је 1,3 милиона динара а у првих 6 месеци 2019.год. додатних 410.000 динара.

Др Миле Бугарин, као одличан стратег, са проактивним приступом сваком проблему, остварио је многе појединачне циљеве својих запослених, са којима перманентно унапређује организацију рада и модернизацију производних процеса.

Лидер који стимулативно делује на уже и шире окружење, и који личним залагањем и трудом, обезбеђује континуирани раст, као и одрживи и прогресивни развој Института за рударство и металургију Бор.

Успео је да створи осећај заједништва у радном окружењу, као и свест и идеју о заједничком циљу да свима буде боље.

Консултацијама на недељном нивоу, и улазећи у суштину сваког проблема, редовно информише све запослене и радно ангажоване колеге у Институту, и то на свим нивоима. Захваљујући његовим менаџерским вештинама и знању, као и тиму који има око себе, постао је за све ово време, важан члан заједнице и важан чинилац у широј научној јавности као особа од интегритета и угледа.

Др Бугарин свакодневно ради на подизању свести, знања и услуга трећим лицима, човек који континуирано ради на развијању, промовисању и примењивању разних иновација из света науке и бизниса.

Човек који сваког јутра долази у 6 сати, а из свог кабинета одлази касно увече, човек кога можете срести свугде, у погонима, лабораторијама, пројектантским бироима, човек који увек разговара са радницима и укључује се одмах у решавање сваког проблема, и великог и малог.

У времену у којем живимо, др Бугарин своје одлуке доноси веома прецизно и тачно, водећи рачуна да свака страна која учествује у раду, буде задовољна.

Актуелни директор ИРМ-а је, можемо слободно рећи, направио институцију у којој могу радити генерације које долазе, човек који је отворен за сарадњу, разговоре и преговоре, особа која се лично ангажује као ментор онима које препознаје као будуће вође и успешне менаџере.

Једноставно речено, да није било др Бугарина, и тима који је он усмеравао, Институт за рударство и металургију сигурно не би био ово што данас јесте.

Остаје време које ће показати да је награда у категорији Најбољи Директор дошла у праве руке.

Институт за металургију и рударство Бор


Прочитајте и ово: Избор најбољих из менаџмента људских ресурса и менаџмент талентом СРБИЈА 2020