„Човек у центру пословања“

Тешка времена доносе са собом тешке одлуке! То стоји подвучено у свим оним књигама на полицама директорских канцеларија највећих светских компанија и у преводу значи – чим осетиш да ствари крећу низбрдо удари по запосленима. Отпусти један број, осталима смањи плату и не брини ништа, радиће још више срећни што нису изгубили посао.

Опширније...

Приход од рада у свету је десеткован. Међународна организација рада упозорава да се спрема знатно гори пад радног времена од предвиђеног. Стручњаци предлажу да нације сарађују и тако помогну једна другој у решавању огромног јаза у подстицајима према сиромашним земљама.

Неактивност је велика и расте брже од незапослености и потребно јој је посветити пажњу нарочито политичку. Према анализи Међународне организације рада (МОР) о утицају КОВИД-19 на свет рада, врло је мало наде за опоравак ове године када је у питању тржиште рада.

Опширније...

Радницима фабрике „Фијат Крајслер аутомобили Србија” поново је продужено плаћено одсуство па ће они на паузи бити до 6. октобра, када се наставља производња фијата 500Л, речено је Бети у синдикату „Независност”.

Председник синдиката „Независност” у ФЦА у Крагујевцу Зоран Станић је рекао Бети да су запослени у 2020. години имали свега 40-ак радних дана.

Опширније...