Компанија НИС је најпожељнији послодавац у Србији према резултатима истраживања „ТалентX“ које је спровео специјализовани портал poslovi.infostud.com. Проглашење победника организовано је данас на вебинару овог водећег сајта за запошљавање у Србији на коме су учествовали представници компанија учесница истраживања.

У анкети је учествовало више од 10.000 испитаника, а поред одабира најбољих, учесници су одговорили на питање шта послодавца чини атрактивним и навели да највише цене

  • финансијски стабилно пословање
  • пријатељско и пријатно радно окружење
  • као и јасан и фер систем награђивања

Према истраживању, поред првопласираног НИС-а, на листи најпожељнијих послодаваца су и EIR SRBIJA (Air Serbia) као другопласирани и KOKA KOLA ХБЦ, као трећепласирани.

“Задовољство је бити најпожељнији послодавац, али је тешко достићи и сачувати ту позицију. Нови услови пословања и организације су све нас, послодавце, ставили на тест поверења и тога шта су приоритети. Ми смо као приоритет изабрали поузданост и континуитет у раду и пословању, трудећи се да нас наши запослени виде као партнера у временима која мењају наш стил живота и рада“, истакла је Алиса Евсина, директор људских ресурса у НИС-у.

„Упоредо са прилагођавањем на нове околности, трудимо се да пратимо све модерне трендове и идемо у корак са временом и новим генерацијама. Ослушкујемо наше колеге и њихове потребе, ослушкујемо шта каже тржиште рада и тако креирамо агенду која ће, верујемо, имати позитиван утицај на наше пословање. Иза нас је велики број успешних иницијатива, али свакако настављамо даље са циљем да све наше колеге, којих је преко 11.000, буду задовољније”, навела је Алиса Евсина.

Као компанија која стално улаже у развој запослених, НИС је у 2020. години креирао нове развојне програме за различите циљне групе, увео флексибилне облике рада, а у првом полугодишту текуће године је реализовано више од 460 професионалних и техничких обука.

Такође, НИС има један од најбољих колективних уговора у региону, реализује атрактиван програм студентске праксе НИС Колинг, као и програм „Повратак у Србију“ којим настоји да домаће стручњаке који раде у иностранству врати у земљу и понуди им рад на атрактивним пројектима компаније. У компанији се негује принцип једнаких шанси за све запослене и развија култура сарадње, транспарентности и иновативности.

nis napozeljniji poslodavac u srbiji 2

(Извор: BIZLife)


Прочитајте и ово: Најбољи менаџер људских ресурса у Србији 2020?

Да ли су наши менаџери људских ресурса у Србији 2020 године, исти или бољи него у осталим земљама?

Промовишите наше најбоље менаџере људским ресурсима и покажите другима како је бити најбољи у Србији 2020. Ако сте лидери у овој области и мислите да доприносите ангажованости запослених пријавите се на „ИЗБОР НАЈБОЉИХ У СРБИЈИ“ у категорији:

Најбољи менаџер за људске ресурсе

Пријаве на:

http://resursinstitut.rs/index.php/najbolji-hr-direktor-menadzer-godine

http://resursinstitut.rs/index.php/izbor-najboljih/prijava-za-izbor

Покажите другима зашто сте најбољи!