Министар за рад Зоран Ђорђевић изјавио је да добија свакодневно мејлове радника који се жале да послодавци злоупотребљавају државну помоћ, али је додао да нема материјалних доказа да се тако нешто дешава, пошто се запослени не одлучују да сведоче.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања рекао је за РТС да је у ранијем периоду било пријава радника, нарочито преко синдиката, да постоје послодавци који покушавају да добију новац од државе и та средства задрже за себе делимично или у потпуности.

„Нама је стварно потребно да имамо сарадњу с радницима који би желели да пријаве и да сведоче о томе да их је неко злоупотребио'', истиче Ђорђевић.

Указује да се у случају да нема сарадње, злоупотреба нажалост не може доказати.

Разговарало се, каже, са синдикатима, али се нико од радника није одлучио да сведочи.

„Било је пријава, добијам свакодневно мејлове, али то су пријаве које кажу да то постоји, али када одемо у ту фирму - пошто је инспекција дужна да оде у сваку фирму за коју постоји индиција да крши закон, ми немамо материјалних доказа да се тако нешто дешава'', објашњава Ђорђевић, преноси Танјуг.

То је, каже, врло тешко, радници се плаше да не остану без посла.

„Ми покушавамо да их охрабримо и ту су врло битни медији да заједно са нама раде на томе'', истиче министар.

Када су у питању радници који остају без посла, Ђорђевић каже да они који су радили са уговором могу да се пријаве у Националној служби за запошљавање и имају накнаду у случају незапослености.

(Извор: Политика)


Прочитајте и ово: Најбољи менаџер људских ресурса у Србији 2020?

Бити најбољи у било чему је велики успех, али бити најбољи у области менаџмента људских ресурса у овим тешком времену за пословање, како за послодавце тако и за запослене, јесте мудрост, човечност, врлина коју поседују само најбољи.

Институт за менаџмент људских ресурса Србије позива све организације, а има их много, које су показале своје умеће пословања и нису отпуштале људе, да се пријаве и покажу другима зашто су најбољи!

Избор најбољих у менаџменту људских ресурса 2020