Новим законом о здравственом осигурању, који би Србија требало да добије средином године, труднице у Србији добиће много већа права, па ће без обзира на бахатост послодаваца, добијати накнаде редовно и на време.

Практично, труднице ће од јуна, због спречености да раде, остваривати право на накнаду без обзира на то да ли су им уплаћени доприноси.

Нацрт новог закона о здравственом осигурању је у јавној расправи која ће трајати до краја фебруара.

Затим се очекује усвајање закона у Скупштини, а ступање на снагу од јуна. И тада ће труднице законом добити права која до сада нису имала, а због чега се врло често дешавало да им накнаде касне и по неколико месеци.

– Нацртом закона је предложено да осигуранице у случају привремене спречености за рад због болести или компликација током одржавањем трудноће, остварују права из обавезног здравственог осигурања, без обзира на то да ли је уплаћен доспели допринос, дакле и право на накнаду зараде због привремене спречености за рад, а што није случај према важећем решењу – наводи се у образложењу нацрта Закона.

Према тренутно важећем решењу, када нису уплаћени доспели доприноси за здравствено осигурање, трудница, може остварити право на здравствену заштиту и права на накнаду трошкова превоза. Не, међутим, и своју зараду.

Накнаде на време

Драгољуб Рајић из Мреже за пословну подршку каже да ће за труднице свакако бити велики плус да добијају своје накнаде на време, јер је новац у периоду одржавања трудноће и касније када стигне беба увек више него потребан.

– Проблем је што у привреди Србије код чак 40 одсто малих фирми, са по неколико запослених, имамо одређена кашњења у исплати зарада. Негде је то разуман рок до 15 дана, али постоје и предузећа где плате касне по месец или два, јер саме фирме имају озбиљније финансијске потешкоће. Ова криза са короном је додатно смањила приходе и промет фирми, спорије се наплаћују послови, и онда може да се догоди и да послодавац касни са исплатом износа трудницама – објашњава он.

Рајић додаје да запослени у фирмама, практично, деле судбину економске снаге своје фирме.

– Генерално је проблем што се рокови наплате потраживања у Србији претходних година крећу од 126 до 140 дана. Дакле, у многим привредним гранама се чека по 3-4 месеца да наплатите посао. А ако послодавац спорије прикупља новац, то се прелива и на рокове исплате запосленима – појашњава.

Подсетимо, раније се често дешавало да труднице чекају по неколико месеци на своје накнаде, пошто се тек након одласка на одсуство испостави да послодавац није редовно уплаћивао доприносе, и да у складу са тим ни РФЗО не може да им исплати њихова примања.

Није било другог начина да се провери да ли послодавац редовно измирује обавезе, осим да се запослени лично интересује и тражи проверу.

Многи су тако дошли и до податка да им управо због несавесних послодаваца фали неколико месеци или чак година у радном стажу, односно да не испуњавају услове за пензију према рачуници коју су сами водили.

Нацртом новог закона предвиђене су и значајне олакшице за раднике који иду на боловање.

(Извор: Блиц)