"НИЈЕ ЉУБА ЈЕДИНИ" И фирма из Горњег Милановца радницима ПЛАЋА вакцинисање, директор у одлуци навео и разлог.

После фирме у Параћину у којој радници од послодавца за вакцинисање против короне добијају новчану награду, и фирма из Горњег Милановца почела је са истом праксом. Менаџмент предузећа "Фока", које се дуже од 20 година бави производњом амбалаже, донела је одлуку да радницима са потврдом о вакцинацији или ревакцинацији да по 5.000 динара.

Опширније...

Велике промене за труднице и оне који болују од ретких болести

Србија би половином ове године, тачније 1. јуна 2021. требало да добије нов Закон о здравственом осигурању, а тим поводом у току је јавна расправа о Нацрту који садржи измене и допуне овог документа. Овим документом први пут у правне прописе у Србији биће уведена дефиниција ретких болести, труднице ће због спречености да раде остварити право на накнаду без обзира на то да ли су им уплаћени доприноси, а пацијенти више неће морати да достављају потврду о боловању послодавцу, већ ће то уместо њих, електронским путем радити изабрани лекар.

Опширније...

Влада препоручила послодавцима да мењају акта да би запосленима који привремено одсуствују са рада због вируса била исплаћивана накнада зараде у висини од 100 одсто.

Послодавци треба да одреде накнаду за оболеле од короне.

Опширније...