Ово питање је упућено свим председничким кандидатима како би се утврдило да ли поседују одговарајуће знање, вештине и способности како би управљали Републиком Србијом и како би примали плату коју им даје народ Србије.

Које услове мора да испуњава човек да би успешно обављао посао директора или вршиоца дужности ЕПС-а?

1.      Да има чланску карту одговарајуће странке?

2.      Да има печењару?

3.      Да има чланску карту и печењару?

4.      Да је завршио одговарајућу школу, да поседује искуство из тражене области, тј. да поседује одговарајуће компетенције за дату позицију?

5.      Нешто друго, навести____________________.

А ко су апликанти за радну позицију Председник републике Србије?

Кандидати на изборима за председника Србије су:

1. Миша Вацић, кандидат групе грађана "Српски патриота - Миша Вацић",

Завршена средња школа. Студирао је на Правном факултету Универзитета у Београду , али никада није дипломирао. Радно искуство.......

2. Проф. др Биљана Стојковић, испред коалиције "Морамо",

професорка Биолошког факултета Универзитета у Београду. Проф. Стојковић је широј јавности позната по активном учешћу у друштвеним питањима везаним пре свега за своју струку, али и општа академска начела и норме. Тема која најчешће изазива њено реаговање је оспоравање теорије еволуције и неуспешни покушаји да се та теорија избаци из наставног плана и програма у школама и на факултетима.

3. Бранка Стаменковић, испред листе "Суверенисти",

Завршена средња школа, предузетник, тачније преводилац и издавач књига из области популарне психологије и астрологије.

4. Здравко Понош, кандидат коалиције "Уједињени за победу Србије"

Пензионер, бивши Начелник генералштаба. Завршио Техничку војну академију у Загребу, где је 1986. године стекао диплому инжењера електронике, на магистрирао је на Електротехничком факултету Универзитета у Београду, своје војне вештине усавршавао је на Краљевском колеџу за студије одбране у Лондону, а завршио је и курсеве у Швајцарској и Немачкој.

5. Милица Ђурђевић Стаменковски, кандидат покрета Заветници

Политичарка, завршен факултет политичких наука, радно искуство......

6. Александар Вучић, кандидат СНС-а, СПС-а и Савеза војвођанских Мађара

правник, политичар и актуелни председник Републике Србије. Сваки пунолетни грађанин држављанин Србије („такође и фриждери“), зна много (све) о њему!

7. Доц. др  Милош Јовановић, кандидат коалиције НАДА

На Универзитету Париз I Пантеон-Сорбона је дипломирао, магистрирао и докторирао. Доцент, на предметима Увод у право европских интеграција и Међународни односи на Правном факултету Универзитета у Београду, где и предаје.

Служио војску као припадник 63. падобранске бригаде. Учествовао 2006. године на међународном падобранском вишебоју.

8. мр Бошко Обрадовић кандидат коалиције Двери и ПОКСа

Завршио србистику на Филолошком Факултету Универзитета у Београду, 2021 магистрирао на Факултету политичких наука (УБ). Радио је пуних шест година као библиотекар, а био је на месту шефа односа са јавношћу Градске библиотеке Чачка. Тренутно је један од уредника издавачке куће Catena Mundi, коју је основао заједно са Бранимиром Нешићем.

Наравно ако кандидати не знају или нису довољно упућени како се бира, запошљава могу слободно да се обрате неком менаџеру људских ресурса у Србији, има их много и већина су велики зналци и могу им бити од помоћи.

Одговор који се не прихвата је: «Председник не запошљава то му није у опису посла.»

Да се разумемо, ово је ипак одговор и он говори више о кандидату за председника него о компетенцијама. Овакав одговор ће народу Србије само ставити до знања да планирате да се мудрујете са њим, да изврдавате или да мрсите оно што се не мрси.

Свим кандидатима је заједничко да воле Србију.

И ја је волим.

Али наша љубав према мајци Србији је другачија. Ја не волим да ми "мајку" води неко (са својом "дружином"), коме је циљ да је упропасти, опљачка, прода и на крају не дај боже да је остави.

Зато је боље да на време знамо, ако је могуће сазнати, колико сте "одговорни". Касније позивање на одговорност је увек мучно како за послодавца (народ Србије), тако и за запосленог (Председника).

Живела Србија

Срећко Стаменковић