Када имате лошег шефа, он неће само угрозити ваше напредовање на послу, већ ће негативно утицати и на ваш лични живот. Веома је важно препознати и знати да ли имате лошег шефа или не. Шта предузети како би лакше преживели са таквим шефом је незахвално говорити, али ако не може да се промени, онда га промените.

Лош шеф (други део текста), се препознаје ако:

11. Повратна информација није релевантна
Да ли се осећате као да нисте ништа постигли након што сте добили повратну информацију од вашег шефа? Толико је нејасна да није од помоћи. Ваш шеф можда није сигуран шта да вам каже, што значи да није способан за тај посао, или не жели да вам каже нешто корисно.

12. Трачари
Када ваш менаџер шири гласине или трачеве о особљу, то је обесхрабрујуће, незгодно и потпуно непрофесионално.

13. Флертује
Шале које су на ваш рачун могу бити узнемирујуће. Лоши шефови воле да задиркују људе, поготово своје миљенике, услед недостатка емоционалне интелигенције могућност уочавања разлике између хумора и увреда код таквих шефова је непостојећа.

14. Стално мења мишљење
Да ли ово звучи познато? Ујутро вам кажу једну ствар. После ручка, то је друга прича.

15. Није вам пружена могућност напредовања
Постоји ствари које су веома отежавајуће на послу, попут стагнирања са истим рутинским обавезама током дугог временског периода, посебно након што сте изразили интерес за напредовањем у виду остваривања добрих пословних резултата као и стручног усавршавања.

16. Ваш шеф је пасивно агресиван или вас игнорише
Један од најупечатљивијих знакова ужасног шефа је онај кад вам даје до знања где је ваше место, то јест која је ваша позиција, обавеза и дужност, нарочито кад то ради пред другим радницима.

17. Честе промене расположења
Шармер ујутро, у подне џангризало а на крају радног времена "уједа“.

18. Никада не расправља о вашој будућности са вама
Да ли су разговори са вашим менаџером углавном трансакциони, са ретким дискусијама о вашем будућем путу раста? Добар шеф ће разговарати о вашим перспективама и о дугорочном развоју унутар компаније - и то не само током ваше евалуације перформанси. Разумни шефови су редовно активни и не чекају хитне случајеве, као што је ваш отказ због нове понуде за посао.

19. Постаје вам све теже да се пробудите ујутро
Ако имате чвор у стомаку сваки пут када се морате суочити са шефом, или ако мрзи да се извучете из кревета свако јутро, ви имате ужасног шефа.

20. Никад није задовољан вашим радом

НАРАВОУЧЕНИЈЕ

"Најгора ствар коју можете учинити је - ништа".

Прочитајте и ово: Другачије виђење личности код мушких и женских лидера