Сагледавањем и презентовањем текстова из области менаџмента талентом (МТ) може се доћи до закључка да је та област веома популарна и радо прихваћена од стране људи који себе сматрају напредним у модерном схватању управљања запосленима. Претраживањем израза „менаџмент талентом“ крајем 2004. године помоћу интернет претраживача дошло се до резултата од 2.700 000 прегледа и више. Годину дана касније, претрага истог термина показала је преко 8 милиона прегледа. С обзиром на број консултантских фирми које се баве управљањем талентом и све већим бројем чланака и књига о овој теми, могло би се рећи (веровати) да је „управљање талентом“ дефинисано подручје које је подржано опсежним истраживањима и основним сетом принципа.

Опширније...

Управљање или менаџмент талентом једна је од најактуелнијих тема у управљању људским ресурсима. Како да привучемо најбоље људе? Како да кандидатима предочимо а самим тим и пружимо најбоље искуство? С обзиром на то да све компаније такође, покушавају да добију најбоље за себе поставља се и питање, шта треба да урадимо да бисмо победили у тој трци за таленте или како се на западу фигуративно каже у том „рату“ за таленте?

Опширније...

Руководиоци и управљање људским ресурсима увек су били фокусирани на основно управљање талентима - стицање, запошљавање и задржавање талентованих запослених. Али, да би постигли оптимални ниво успеха, пословним лидерима су потребни ангажовани, запослени са високим перформансама. Кључ за потстицање запослених да буду врхунски, је усклађивање менаџмента талентом са стратегијом компаније, дефинисање доследних критеријума лидерства у свим функционалним областима и идентификовање специфичних компетенција (аналитичких, техничких, образовних, искуствених) које треба искултивисати за наставак раста.

Опширније...