„Што успемо нашом памећу, покваримо нашом ћуди, а што успемо нашим добротом, упропастимо нашим пороцима, и, најзад, што постигнемо својом мудрошћу, изгубимо нашим темпераментом. Јер има нешто јаче и пресудније од свих наших сила, а то су наше слабости.”

Јован Дучић

Да ли живимо у занимљивом времену?

Стара кинеска клетва „ да Бог да живели у занимљивом времену!“. Иначе намењује се ономе коме се жели несрећа.

Ово време свакодневног умирања и извештавања о броју оних који су нас напустили указује да ми живимо ту клетву. Како другачије описати садашње време, време смрти где се њој ругамо пркосећи на најсуманутији начин, тако што се не лечимо. Или се лечимо, али не лековима којима лекар каже, него лековима за коње, свиње и остале животиње. 

Да немамо вакцине, Председника и Владу не би могао да сачува ни Нато заједно са некадашњим Варшавским уговором од руље која би кренула на њих жалећи своје које су изгубили од ковида. Овако иду на њих због вакцинације због које постају "намагнетисани", "чипованили", "стерилни" а богами плаше се и да се умире од вакцинације.

Ковид 19 је за њих невоља попут зрна грашка наспрам Вучића и његове дружине. Успут, у његову дружину се убрајају и сви они доктори који су се организовали у "некакав" Кризни штаб и хоће да сачувају туђе то јест наше животе. Опасна дружина која нема појма како лечи Ивермектин и Павловићева маст.

У међувремену гробља су све пунија и пунија. Више не примају ни резервације за гробна места. Чека се ред. Не стиже се, много је људи похрлило у земљу а мало је оних који "отварају врата" те земље. Свакога дана умре по један пун аутобус људи. Ни рат није однео толико жртава. Као да се жели да има што више страдалих како би се опет окривили исти људи. Јер за њих ковид није несрећа, него само једна човекова предрасуда.

2017 11 01 diagnoza smrt 78749

Док је за једне ковид убица, а за друге је чини се спаситељ јер имају разлог да окриве друге за своју несрећу, злу ћуд и мањак памети. 

Наука каже да ако сте вакцинисани онда имате 32 пута мање шансе да умрете.

Истраживали ови у Великој Британији, не ми. Дакле смртност је већа 32 пута код оних који нису вакцинисани. Мерили људи. Значи пракса, не теорија. 

Али ми живимо у занимљивом времену! Ми смо "Небески народ", ми волимо небо и хрлимо према њему. За инат лекарима, вакцинама, Кризном штабу, Влади и Председнику. За инат свима.

Смрт је наша опција.

Нама не требају ни "Вучићеви путеви, мостови, фабрике, болнице, лекари, вакцине".

Нама треба "Ивермектин", "Павловићева маст", 

Дошло неко време великог дисконтинуитета, неизвесности, дезоријентације, збуњености и недоумице, Kао када се дође на раскрсницу путева исте важности и сви путеви воде у "за инат" путеве.

Јер у Србији живе они који су за и против.

У Србији живе људи који не живе у истим временским оквирима.

Али сви у исту земљу иду. Неко брже неко спорије.

Питање вакцине се не разматра као о односу добра и зла. Питање вакцине није питање да ли си против Вучића, Кризног штаба или си за њих.

То је питање живота и смрти.

То је питање за оне који остају иза вас. Јер њима ће бити најтеже. Онима који остају живи - да вас испрате. Они неће имати оца, мајку, брата сестру, пријатеља или пријатељицу... То су они који вас желе живог да са њима делите успехе и радост у животу а не инат и смрт.

Нећете имати прилику да устанете из земље и да се извините својима што сте "терали своје" и нисте се вакцинисали. Што сте их оставили саме и на цедилу. Ту прилику нема нико. 

Живима је тешко. Зато је потребно да се вакцинишемо. Због наших најдражих. Зато што њима требамо живи, не мртви.

Ово је борба за живот а не борба да докажемо које паметнији. 

Зар нисмо изгубили и превише нама драгих људи. Вакцинишите се да прекинемо ову несрећу и смрт.

 

Живели и пуно здравља желим свима.

 

 

srecko stamenkovicдр Срећко Стаменковић - Родољуб, Србин, научник, истраживач, предавач, практичар са богатим искуством рада као менаџер људских ресурса у Европи (Србија, Босна и Херцеговина, Аустрија, Швајцарска, Норвешка, Украјина) САД, Индонезија, УАЕ, Азербејџан. Област експертизе стратегија, планирање и развој оперативног, организационог и развојног менаџмента управљања људима и организацијом.

 

 

 

 

 

  

ИЗДВАЈАМО