Комора менаџера људских ресурса, данас више него икада има обавезу да препозна и поздрави сваки напор у одржавању система успешног пословања, да пружи пуну подршку за све што је предузето и што се предузима ради превазилажења веома тешке и сложене ситуације у којој се нашао наш народ под налетом коронавируса. Вашим мерама, иницијативама и молбама показали сте да поштујете и у пракси цените оно најважније, људе. Не доносити лаке одлуке у тешким временима кад су у питању запослени, јер то је оно највредније што организације поседују а ви препознајете.

Међутим, сада на нашу жалост многи се одричу тог богатства, зарад нечега што ће сачувати, не размишљајући да тиме неће и не могу сачувати поверење, поштовање или како наш мудри народ каже „образ“, да не говоримо о припадности организацији као друштву у којем смо даривали минимум трећину свога времена, нашег живота, у току једног дана.

За сваку организацију је њена мука најтежа и највећа. Без обзира да ли је мала, средња или велика, ипак гледајући по броју чланова ваша (то јест наша, јер је Србија наша) организација је најбројнија и броји „само“ седам милиона, и у то име Вам неизмерно захваљујемо што се борите за сваког члана, а нарочито за оне из угрожених група – за наше родитеље, баке и деке.

У име Коморе људских ресурса Србије захваљујемо вам на свему што чините, за свакодневну борбу за сваког члана наше заједнице, за све људе, за сваки живот, а живот је највеће и једино богатство, подстичемо вас да истрајете и наставите да штитите, јавни и приватни сектор истичући стару добру мудрост да је у добру лако добро бити, а да се на муци познају јунаци.

Са жељом да се што пре почнемо бавити проблемима који наступају после наше победе над овим злом (јер то значи да се више нећемо борити свим силама да сачувамо људске животе), наше " јунаштво" нудимо у понуди да вам знањем, искуством и подршком помогнемо да сви препознају значај који сте дали у очувању живота свих грађана Србије. Ванредно стање ће проћи брже и безболније уколико сви заједно са вама достојанствено поступамо према свим мерама које спроводите.

Са вама до победе, живела Србија!

Директор
Доц. др Срећко Стаменковић