Како се некада радило у борском Институту, а како је данас, најбоље се види кроз постигнут напредак од руковођења и пословања до научних истраживања и стандарда запослених.

„Институт је најбољи пример како је било раније када је био у дуговима и када су плате рудара, на пример 2011. године, износиле 55.000 динара, а како је данас када Институт има годишњи приход од 6 милиона евра, а рудари зарађују у просеку 95.000 динара“ - рекла је Ана Брнабић, председник Владе Републике Србије, настављајући:

- Институт је имао губитак и дугове од 7 милиона евра, док данас, не само да нема дуг, већ од њега директно и индиректно живи 1000 људи. Институт уплаћује у буџет 3 милиона евра годишње, а то је и један од најбољих наших института. То што се десило са тим Институтом, како се развијао, како је некада и како данас изгледа, можда је најбоља парадигма и пример како је изгледало наше рударство, наша економија и наше научне институције, а како данас. Тај Институт је пре десет година дуговао нешто више од 7 милиона евра, пет плата није било исплаћено, а опрема је била застарела. Просечна плата била је 250 евра“.

У међувремену је - подсетила је премијерка - просек плата порастао на 800 евра уз коришћење најсавременије опреме и технологије. Враћени су и нагомилани дугови.

- Све је то постигнуто захваљујући добром руководству и научним радницима Института, као и великој подршци Министарства просвете. То је потпуно другачија слика, то су ствари које су биле црне, а данас су беле. Такав је био и РТБ, где смо имали огромне губитке и један од највећих проблема за буџет“ - закључила је Ана Брнабић.

Само доказани и видљиви резултати могу бити разлог за добијање Златне награде Института за менаџмент људских ресурса Србије.


Прочитајте и ово: Најбоља стратегија развоја људских ресурса у Србији 2020?