Димитрије Боаров: Рад за странце

Они који раде у страним компанијама по глави створе око 30 одсто више бруто додате вредности од оних који раде код домаћих резидената и код државе.

Кинеска компанија Зиђин копер Србија, која је пре неколико година преузела РТБ Бор, суочила се ових дана са отпором синдиката према садржају новог колективног уговора којим менаџери ове фирме наводно покушавају да “елиминишу стицање исте зараде радника без обзира на радни учинак”.

Опширније...

За преко 1.100 запослених компанија DM (drogerie markt Srbija) је крајем септембра исплатила бонус у вредности од 18.000 динара. Гест за сваку похвалу и вредан пажње са којим се компанија DM истакла и промовисала зашто је један од најпожељнијих послодаваца у Србији.

Највећи дрогеријски ланац у Европи је на овај начин желео да се захвали запосленима и читавом колективу на додатној посвећености и доприносу током пандемије вируса корона. Овакав чин захвалности запосленима је компанију, у Србији, коштао 33.5 милиона динара, док је слична иницијатива спроведена и у другим земљама у којима DM послује.

Опширније...