Пише: Милица Јаковљевић

Када данас погледамо стање у пословном окружењу мислимо да смо напредовали. Некада 'кадровска служба' добила је фенси назив 'HR' , некада 'злостављање на послу' је добило назив 'мобинг', некада 'директор' сад је 'менџер свега и свачега'. Како лепо звучи позиција за оператера на појединм местима, менаџер продаје! ВАУ!

Све остало је заробљено у времену и простору од комунизма до данас, кроз све облике уређења одржао се један исти облик формирања огласа, захтева у њима и начин долажења до посла. Међутим услови рада су потпуно другачији. Како су огласи старомодни а сам облик рада модеран, то би могле све земље овога света да науче од нас.

Данашње генерације тај балон пробијају кроз дигитални свет фриленсинга. Рекло би се држави ће бити лакше јер је право питање ко ће од њих и у ком тренутку зарадити пензију. Генерација Z о томе сигурно неће размишљати него ће уплаћивати приватна осигурања. Ми олдтајмери такође не верујемо у моћ слатког живота у пензији, а опет се надамо некој. Ништа вам ново нећемо открити у овом тексту, али желимо да сумирамо утиске.

Дакле, ретко кад се може налетети на оглас који излази из клишеа. Популарне маркетиншке агенције се труде углавном формирајући у опису посла доскочице „не треба нам ванземаљац већ девелопер који размишља out of the box“. ОооКккк. Морате имати факултетско образовање жељеног смера, раније сте морали у приправничком стажу да докажете да имате кликер за посао. Раније се колегијалност вредновала много више, сада проактивност. Раније стручне способности, сада способност рада под притиском. Ко још жели да ради на тај начин?! Раније тачно одређено радно време са изузетком прековремених сати, кад је баш неопходно, сада спремност на прековремени рад као правило. Пола Европе се окреће скраћивању радног времена на 6 сати, само је овде неопходно радити 10 сати да би се сав посао обавио, а неретко и два посла да би се живело пристојно. Поставља се неизбежно питање, да ли је то зато што људи добијају једну плату за најмање три позиције или смо дигитализацијом заборавили да мало више размишљамо и реагујемо у секунди. Све је то контрадикторно, јер би данас све требало да буде брже него у доба комодора или пре њега.

Искуство од 3 до 5 година је „must have“ да се изразимо модерним језиком. Приправнички стаж углавном није плаћен или јесте нешто ситно, а своди се на одрађивање послова који вам никада више неће требати. Раније су постојали приправници у скоро свим државним установама, банкама, некада неприкосновени СДК (Служба друштвеног књиговодства) је изнедрио банкаре, књиговође, па чак и службенике у судовима. Остаје нада да агенције које дају шансу свршеним студентима желе да промене ту слику, али нисмо успели да добијемо повратну информацију колико су у томе успешне. Верујемо у њихову свест колико то добробити може донети и самој агенцији, а и да имају друштвену одговорност колико раде добру ствар за наше пословно окружење.

Свесни смо да морамо ићи у корак са временом, само кад би ти кораци били усклађени. Кад бисмо имали конкретне огласе, који нису шаблонски и исте такве захтеве за позиције. Не знам докле ће пролазити прича да треба да заказујете састанке, кореспондирате са клијентима, продајете производе, радите припрему за књиговођу и „обављате остале задатке у складу са захтевима директора“. Молимо вас, престаните да наглашавате као предност редовну зараду и обавезе које морате испунити по Закону, а ми ћемо се окренути ка томе да поред права која имамо будемо и одговорни и проактивни и жељни да све научимо. Имајте разумевања ако неко жели да буде приправник у тридесет и некој, јер само у овој земљи није дозвољено да променимо професију и интересовања. На крају за опште задовољство радника треба и подршка и адеквтана надокнадa за све способности које се захтевају, па да знамо у ком смо веку...

Овако је и смешно и тужно у исто време.


Милица Јаковљевић, дипломирани правник који је заљубљен у маркетинг. Обожавалац реклама, борац и занесењак. Писац који је велики ентузијаста да са речју као главним и јединим оружјем може освојити боље сутра за све.

Прочитајте и ово: Избор најбољих у менаџменту људских ресурса