Пише: Милица Јаковљевић

Питања за менаџере људских ресурса: Kо саставља упитнике и формуларе, које потурите кандидатима када дођу на разговор за посао?

Ево живи нисмо да нам најзад неко открије тајну велике моћи!

Пре него што уопште разговор започнете, пре него што објасните зашто су сви ти подаци неопходни и пре него што тражите било чији пристанак да све што тражите попуни.

Да ли се узима у обзир мишљење HR-а или правника или директора и ко одређује шта је релевантно у упитнику за позицију?!

Докле ће међу питањима из којих треба да сазнате наше способности стајати питања из приватног живота?

Те одговоре многи не воле ни међу пријатељима да поделе, а разумећемо се, послодавца уопште не познајемо.

На колико начина је погрешно то што тражите наш матични број?

Нити сте војска нити полиција, државна безбедност или БИА, према томе, који је ваш изговор за толико задирање у приватност?

За неупућене, а сигурни смо да их скоро нема, ЈМБГ може бити вишеструко злоупотребљен. Од крађе идентитета која је најраспрострањенија, до разних случајева злоупотребе података преко друштвених мрежа, у области телекомуникација, банкарског, здравственог и осигуравајућег сектора.

Члан 18 Закона о раду посвећен је забрани дискриминације. У њему се прецизно наводи: „Забрањена је непосредна и посредна дискриминација лица која траже запослење, као и запослених, с обзиром на пол, рођење, језик, расу, боју коже, старост, трудноћу, здравствено стање, односно инвалидност, националну припадност, вероисповест, брачни статус, породичне обавезе, сексуално опредељење, политичко или друго уверење, социјално порекло, имовинско стање, чланство у политичким организацијама, синдикатима или неко друго лично својство."

Прво и најчешће кршење наведеног закона је ваше питање о породици, имамо ли је, колико деце, недостаје опција - у вези сам али је комликовано -. Код неких послодаваца добијате усмена питања имате ли родитеље и да ли се они могу бринути о детету ако дође до прековременог рада.

Да ли је могуће да било ко такво питање постави и не трепне?

Намеће се закључак да ћете радити прековремено и да послодавац жели да вам помогне тако што вам даје идеје ко би могао да вам чува децу. Драги послодавци наше приватне ствари и организација не треба да вас интересују. Сами ћемо све средити када смо већ решили да тражимо посао!

Једно од можда најчуднијих и најбезобразнијих питања је било чиме су се бавили или се баве ваши родитељи? Вилица до патоса! Који је то виши облик дискриминације? Знате ли колико је деце чистача или водоинсталера успешно завршило школе и тражи своје место под сунцем? Да ли га то представља као пожељног или боље рећи неадекватног кандидата? Питање је на толико нивоа непристојно, неумесно, небитно! При том ствара горак укус у устима. Да ли је то заиста слика коју желите да оставите као фирма???

За поједине финансијске институције постоји и питање сагласности да будемо проверени у Кредитном бироу, а све под изговором да нас боље упознају?! Још једно кршење јасно дефинисано у Закону! Имовинско стање! Индиректно сте питани колико Вам очајно треба посао! Има ли неко кредит па ће пристати на нижу али сигурну плату или нема кредит, па да ли ће остати лојалан иако немамо чиме да га условимо или не дај боже уценимо.

Закључак је врло једноставан: Господо, престаните да прикупљате личне податке.

Није по закону и кршите закон. Свест запослених и кандидата се мења у Србији. Када се ради о послодавцима, будите уверени, доћи ће време када ће те бити стављени на листу непожељних.

Питања која током разговора за посао НЕ БИ СМЕЛА да вам буду постављена:

Да ли сте удати/ожењени?

Да ли имате децу? Колико? Да ли планирате још деце?

Чиме се бави ваш супружник?

Имате ли кредит? Колика је рата?

Да ли живите код родитеља, изнајмљеном или свом стану?

Да ли су вам живи родитељи? Ко вам чува децу?

Да ли сте члан неке организације, странке?

Имате ли уштеђевину?

Које сте вероисповести?

Да ли сте хомосексуалац?


Милица Јаковљевић, дипломирани правник који је заљубљен у маркетинг. Обожавалац реклама, борац и занесењак. Писац који је велики ентузијаста да са речју као главним и јединим оружјем може освојити боље сутра за све.

Имате потребу да разговарате о вашој организацији и управљању људским ресурсима и/или развоју? Јавите се данас!