Аутор: Андријана Томић

У 2007. години Међународна агенција за истраживање рака (IARC) класификовала је промену рада са циркадијским поремећајем или хронодисупцијом као  канцерогеност за човека. 

Опширније...

Све више компанија у Србији прекида производњу због донетих мера за превенцију ширења вируса корона. Погођени су и произвођачи у региону.

Погон немачке фабрике Леони у Прокупљу престао је да ради због опасности од ширења вируса. Синдикат Слога те фабрике саопштио је да је руководство, ради очувања здравља и живота људи, донело одлуку да од 21. марта погони у Прокупљу престану са радом. У фабрикама Леонија широм Србије ради око 9.000 људи, а у фабрици у Прокупљу, која производи каблове за ауто индустрију, ради скоро 3.000 радника.

Опширније...

Послодавци су дужни да запослене осигурају од повреда на раду и професионалних обољења због накнаде штете. Послодавац има обавезу да раднике осигура од смрти услед несрећног случаја и трајног губитка радне способности, односно инвалидитета. Ако нисте сигурни да ли вас је послодавац осигурао, ту информацију можете и морате да добијете од правника фабрике или компаније у којој сте запослени, на одређено или неодређено време.

Закон о безбедности и здрављу на раду ("Сл. гласник РС", бр. 101/2005 и 91/2015) налаже послодавцима да су дужни да запослене осигурају од повреда на раду и професионалних обољења због накнаде штете.

Опширније...