ИНСТИТУТ ЗА РУДАРСТВО И МЕТАЛУРГИЈУ, БОР - ПОНОС СРБИЈЕ

У оквиру посете Бору, потпредседница Владе Републике Србије Зорана Михајловић обишла је Институт за рударство и металургију. Највеће интересовање показала је за лабораторије и опрему коју поседује ова научна установа. У  разговару са руководством напоменула је да је борски Институт понос Србије јер има врхунске кадрове и опрему, а и резултате.

Ова научна установа ради на пројектима које финансира Европска унија, ресорно Министарство науке Републике Србије, и пројектима намењеним привреди у земљи и иностранству. Институт у оквиру своје делатности обавља послове израде научно-истраживачких пројеката у областима геологије, рударства, металургије, и технологије, посебних програма и пројеката интердисциплинарног карактера који обезбеђују технолошки развој и развој научно-истраживачке инфраструктуре од интереса Републике Србије, региона и локалне самоуправе.

Да подсетимо, визију, позитивну енергију и невероватни ентузијазам, имао је данашњи директор ИРМ-а који је, заједно са својим тимом и запосленима, створио нешто што је изазвало неверицу и код најјачих компанија из области рударства и металургије. Не могу да верују да тако нешто данас постоји у Србији, и да су све то створили наши људи. А какве људе има Институт најбоље говори податак да  у кадровској структури ИРМ има више десетина доктора наука са изборним научним звањима и младих доктораната. Велики број (80) инжењера свих техничких струка, и знатан број техничара и лабораната су такође показате да је ИРМ Бор и његово руководство ставило акценат на људе, знање и стручност и да је посвећена велика пажња на оспособљавање како младих тако и искусних кадрова;

zlatna nagrada

Главни визионар и креатор достигнутог нивоа одрживог развоја ИРМ-а Бор, са врхунским успехом којим се данас може поносити цела Србија, је др Миле Бугарин, актуелни директор Института са својим тимом и запосленима.

 

ИЗДВАЈАМО: