Какву будућност желимо, за себе, за нашу породицу, комшије, за нашу заједницу, за нашу домовину?

Садашња медијска политичко-изборна слика, коју нам „цртају“ претеденти на положаје или позиције са којих би одлучивали о нашој будућности, је прилично опречна. Једни би да граде, други би да руше, једни гледају у будућност, други гледају у прошлост. Једни би да изграђују сјајне односе са свима, други би да се свете и да се стављају на једну страну.

Некоме је Србија све на свету, другима је пречи свет него Србија. Некоме је Стефан Немања важан за Србију, другима је важан за Маринкову бару и Рашку.

Демократија и потпуна слобода речи, неодговорности, непромишљања за изговорено, нас је довела до дневно политичког ријалитија у ком се потпуно заборавило да прејака реч може да поништи све што се градило током живота и да убије. Ту смртну јачину речи осетили су чувени српски песник Бранко Миљковић на чијем гробу стоји епитаф „Уби ме прејака реч“. Сличну судбину је доживела и наша млада суграђанка која је одузела себи живот зауставивши га у тренутку када је требала да живи пуним плућима.

Српски политичко-медијски простор је пун прејаких речи. Чини се, у овом тренутку да Србија бира између Вучића и свега осталог наспрам Вучића.

Парадоксално је што су се стране промениле, па су некад странке које су тежиле ка светлијој бућности, просперитету (Демократска странка и остали наспрам Слободана Милошевића, социјалиста, ЈУЛ-а, радикала), сада постале старе и деструктивне, које теже ка прошлости, рушењу, освети, мржњи према свему и према свакоме ко је, према њиховом схватању, синоним за Вучића. Док су некадашње „старе“ снаге постале нове и боре се за напредак.

Питања која се намећу из такве супротности, планиране освете, пласиране рушилачке мржње, јесте: да ли ће народу, грађанима бити боље када се споменик Стефана Немање пресели у Маринкову бару, када се врати железничка станица и када се затрпа метро или сруши Кула Београда?

Да ли ће народ и грађани после тога имати веће плате, пензије, да ли ће бити мање незапослених?

Илузорно је и помишљати да се могу избрисати дела које је иницирао, урадио Председник Вучић и Влада Републике Србије. Много је путева, фабрика, мостова, болница изграђено да би се избрисао његов/њихов траг у Србији. 

Требало би се позабавити битнијим животним питањима и истинским друштвеним проблемима, а не мржњом, злобом и периферним стварима.

Једни (СНС), су приказали како би требало да изгледа Београд до 2030.

Ови други који би да руше, могли би истом техником, приказати своје виђење Београда и како ће изгледати Београд под њиховим вођством (мада је то прилично једноставно треба само узети слике из архива).  

Немојте деструкцијом, мржњом, злобом уништавати туђе животе и дела кад сте већ уништили себе и свој рад.

 

ПС: Како ствари стоје, многима из опозиције, ако планирају да се баве политиком и да остваре успех то јест победе на изборима, требало би омогућити похађње СНС академије да нешто науче, јер од њихових академија слаба је вајда.

 

„Можда некоме затреба, не би требало да шкоди....!“

Срећко Стаменковић                                                         

 

Прочитајте и ово

 

www.najboljiusrbiji.rs

Да ли сте "НАЈБОЉИ У СРБИЈИ"? 2021 година најбољих!

Избор "НАЈБОЉИ У СРБИЈИ 2021". Да ли сте Ви најбољи?

НАЈБОЉЕ У СРБИЈИ 2020