Autor: Ljuba Slijepčević,
Pravosudna akademija, Novi Sad

 

Uvod

Tempo modernog života, zahtevi privrede i razvoj informacionih tehnologija i njena sve veća primena na radnom mestu doveli su do promena načina rada kod poslodavca. Prvi put, rad na daljinu javio se sedamdesetih godina prošlog veka, kada je i nastala kovanica "teleworking" koju je po prvi put upotrebio Džek Nils da bi označio vrstu posla u kojem zaposleni uživaju veću fleksibilnost u vezi mesta i vremena obavljanja svog posla.

Опширније...

Политика управљања људским ресурсима мора се бавити најважнијим проблемима запослених у организацији. При том се обавезно морају узети у обзир спољни утицаји на политику попут радног законодавства. При сваком дефинисању политике треба уложити максималан напор и обавити све потребне консултације које морају обухватити све релевантне субјекте који су учесници у том процесу, руководиоце на свим нивоима, запослене по свим секторима, представнике запослених ако их има попут синдиката или удружења радника као и са највећим акционарима.

Опширније...

Сигурно сте чули или прочитали много пута ону уобичајену фразу „ја волим да радим и помажем људима“ и то му дође као мотивационо гориво зашто се та особа определила да ради и буде менаџер за људске ресурсе. Ако желимо да будемо искрени, пре свега реални, то ни изблиза није довољно, чак може да буде лична замка да упропастите своју каријеру али и другима да је загорчате.

Опширније...