ИЗБОР НАЈБОЉИХ У МЕНАЏМЕНТУ ЉУДСКИХ РЕСУРСА – СРБИЈА 2019.

НАЈБОЉИ МЕНАЏЕР ЉУДСКИХ РЕСУРСА

Никола Стокић, професионално ради у области људских ресурса преко 12 година. Каријеру је започео у компанији Кока Кола Хеленик („Coca-Cola Hellenic“), на праћењу кључних показатеља успешности управљања људским ресурсима и након резултата остварених на пољу оптимизације процеса, рад је наставио у централи компаније где је био задужен за стандардизацију процеса у свих 28 земаља ове компаније. Радио је на имплементацији САП (SAP), софтвера у свих 28 земаља из области администрације управљања људским ресурсима, регрутације и управљања талентима. Његова методологија упоређивања постојећег процеса са жељеним стањем своју примену пронашла је и ван оквира људских ресурса и користила се како у финансијама, тако и у продаји, набавци и производњи.

izbor najboljih 2019

Каријеру је наставио у компанији НИС а.д. радећи прво на унапређењу процеса, затим као Директор Дирекције за Заједничке „HR“ Сервисе у којима је креирао модел централизованог пословања људских ресурса који је пружао услуге истог квалитета за преко 10.000 ангажованих радника у различитим областима и географским локацијама. Његов модел организационе структуре брзо је препознат од колега из Газпрома те је замољен да исти модел имплементира и у Русији. Никола је затим радио као Директор људских ресурса Блока Промет (највећег организационог дела НИС-а који има преко 3.000 ангажованих радника).

У току 2019 године, у компанији Аптив у Новом Саду, спровео је трансформацију сектора људских ресурса и уведеним новинама и коришћењем савремених друштвених мрежа омогућио директну комуникацију менаџмента и преко 2.000 радника фабрике где је сваком раднику у року од 24 часа загарантовао одговор на постављено питање. Интерну комуникацију подигао је на виши ниво преко месечних састанака у производњи, а радницима је уз подршку менаџмента увео многе нове бенефите. Никола је у току 2019 године добио и признање и награду од репрезентативног синдиката на пољу сарадње, али и глобалног председника компаније Аптив на резултатима у области побољшања интерне комуникације.

Никола је у Новом Саду у мају 2019 омогућио запошљавање радника који су покренули рад нове (друге) фабрике са преко 500 запослених и увезао процесе на начин на који до сада нису радили. Његови предлози усвојени су од стране централе и прихваћени у другим земљама у којима Аптив ради. У оквиру компаније променио је перцепцију људских ресурса и виђен је као особа са јаким етичким принципима и интегритетом.

Никола је за награду најбољег менаџера људских ресурса номинован од стране својих колега из компаније Аптив.


Прочитајте и ово: Избор најбољих у менаџменту људских ресурса 2019