Нови мамац за запослене је "рад из хотела": Уводе се месечне претплате, од 600 долара па навише

Комплекси покушавају да опораве угрожено пословање, нудећи своје просторије на коришћење радницима на даљину и претварајући собе у приватне теретане.

Било из ужитка, због посла или тражења дугорочног смештаја за живот, угоститељство се нада да би "боравак на захтев" могао да буде ваше следеће чланство које треба да поседујете, јер угрожена туристичка индустрија покушава да прошири свој домет.

ИнтерКонтинентал Хотелс Груп, Мериот и Акор су међу главним именима која су покренула или разматрају месечне чланарине, јер тако покушавају да привуку "несталне" раднике на даљину.

Цене за ИнтерКонтинентал су у распону од 1.100 америчких долара у Сингапуру до 1.970 долара у Индонезији, а гости, тј. чланови могу уживати у опсежном приступу радним просторима, собама и објектима у оквиру пакета "рад из хотела".

President Zlatibor basta1

У међувремену, Акор планира да собе претвори у приватне теретане, па чак и у студије за снимање, а чланарине би наплаћивао на месечном нивоу. По узору на рад Нетфликса, иако није исти предмет пословања, ови комплекси желе да наплаћују своје услуге по принципу претплате.

Прошлог месеца, луксузна путничка група "Инспирато" наводно је постала први оператер ове врсте, који је у потпуности прешао на претплату. За 2.500 долара месечно, фирма са седиштем у Денверу, омогућава претплатницима да бораве на 300 смештајних локација у свету, без ноћних цена, пореза или накнада за годишње чланство.

У међувремену, нова опција "Инспирато Клуб" за 600 долара месечно омогућава приступ хотелу, уз додатну накнаду за ноћни боравак. Компанија каже да типични претплатник путује на сваких шест до осам недеља у просеку, а примењују се максимални боравци до 60 дана.

У августу је и група "Селина" из Панаме рекла да ће изнајмити 50% својих соба по месечним ценама од око 500 долара. Иначе, холандски ланац "СитизенМ" покренуо је две услуге претплате за своју међународну мрежу, широм Њујорка, Париза и Амстердама.

За 600 долара по запосленом месечно, корпоративна претплата даје компанијама неограничен приступ хотелским "дневним боравцима", плус три ноћења и коришћење соба за састанке.

(Извор: Србија Данас)


Прочитајте и ово: Министарство донело Допуну акта о процени ризика за сва радна места ради заштите здравља

Како сте одговорили на „вирусну организацију посла“? Да ли сте сачували раднике?

Најбољи одговор на пандемију Ковид-19