Један запослени на боловању због психичке неуравнотежености!

Други запослени је дао отказ вероватно да не би прошао као први!

Следећа два запослена су добили отказ пошто су, под претпоставком, мало тврђи орах и нису хтели да дају отказ!

Успут је урађена реорганизација посла тако да су остали добили заслужене позиције у компанији.

P.S. му дође као „после следи“. Као кад уђете у малопродајни објекат и бирате комад одеће, тако и овде имате право избора: да шизнете, да дате отказ или да добијете отказ!

Постоји још једна опција али је она у домену фантастике, а то је да добијете награду за мобинг. Тако да постанете поносни власник бренда ПС Мобинг. Морате испунити и неке услове како би уопште конкурисали за награду „ПС Мобинг“. Они су ригорозни али ако се потрудите ето вас у ужем избору мада је конкуренција најблаже речено „жестока“ и бројна. Међутим не треба губити наду и бити обесхрабрен. Све што треба да урадите је да будете иновативни у злостављању радника, да пронађете нове методе, да усавршите праксу и ето вас на постољу за награде.

Како се борити против великог интересовања и опште навале за добијање награде „П-осле С-вега Мобинг или П-осле С-следи Мобинг?

Ако се установи да су радили мобинг, ако буду правосудно кажњени, таквим људима који су одговорни за управљање људима треба забранити да обављају такву делатност у наредних, на пример, 5 или 10 година у зависности од тежине мобинга. При том се мисли на руководиоце попут менаџера људских ресурса, директоре или још горе ако су у питању правници (њима треба одузети и дипломе и вратити их на поновно студирање).

Једноставно треба им забранити да имају одговорност и да се баве руковођењем на одређени временски период. Наравно овде се подразумева и одговарајућа новчана казна као би им сваки „одлазак на море“ био у домену научне фантастике у наредних 10 година.

Све до тада имаћемо овакве случајеве:

„Јована Бакула, заменица маркетинг менаџера познате модне компаније „P.S. Fashion“, добила је јуче признање у категорији Инстаграм на додели награда „Топ 50 најбоље онлајн ствари“. Бакула је на почетку обраћања навела да је година за нама била тешка и честитала свом маркетинг тиму.

Међутим, Бакула је након тога упутила тешке речи и оптужила сопствену организацију за злостављање на раду и то уживо.

По речима Бакуле тим који је заслужан за награду није више део „P.S. Fashion“компаније.

“Од девет запослених који су почетком године били у тиму, сада нас је троје. Од тога је једна колегиница на боловању због психичке неуравнотежености. Због истих разлога, огромног притиска и стреса, једна колегиница је дала отказ, двоје колега је добило отказ под неразјашњеним околностима, због стреса. Многе колеге су премештене, тако да ова награда представља Пирову победу.“

У наставку добитница награде је упутила и позив послодавцима као и радницима:

“Ја морам да позовем све послодавце да штите и цене своје запослене и позивам све запослене да иступе, да буду храбри и да се боре против мобинга и израбљивања које је постало врло активно посебно у овом периоду короне”.

Након овога Бакула је снимак поделила на свом Инстаграм профилу.

“Ово је моја прича, због које не спавам, плачем и тресем се! Радни народе, борите се за своја права и молим вас поделите ово даље! Хвала мојој баки Јованки по којој сам добила борбено име. Од овог момента мој профил ће преузети мени драги људи, након свега треба ми одмор. Молим храбре и утицајне људе да шире причу даље”, навела је Бакула уз снимак.

„P.S. Fashion“ о моди је реч. Треба бити у тренду а за људе… па њих и овако има доста.

Утицајни

(надамо се)


srecko stamenkovicдр Срећко Стаменковић - Научник, истраживач, предавач, практичар са богатим искуством рада као менаџер људских ресурса у Европи (Србија, Босна и Херцеговина, Аустрија, Швајцарска, Норвешка, Украјина) САД, Индонезија, УАЕ, Азербејџан. Аутор више од 20 научних радова. Област експертизе стратегија, планирање и развој оперативног, организационог и развојног менаџмента управљања људима и организацијом.