Од понедељка раде осам сати, радна недеља на добровољној бази
Радници Аптива пре медијске прашине на послу били и по 72 сата недељно

Две недеље су радници фирме Аптив у Лесковцу радили 60, неки и 72 сата седмично, односно 12 сати сваког дана, али је након што се доста њих побунило, а готово 900 отворило боловање, пословодство вратило осмочасовно радно време.

У међувремену, фирма је кренула у потрагу за новим радницима, јер је због смањеног обима посла зимус један део њих отпуштен.

„У договору са пословодством од понедељка радимо осам сати, успели смо да издејствујемо осмочасовно радно време, били су ту представници синдиката из Београда и договорили смо да недеља може да се ради, али само на добровољној бази, без икакве принуде и да радници који не дођу у недељу неће сносити никакве последице“, каже за Данас Марко Тодоровић, председник Самосталног синдиката у овој компанији.

Недеља би требало да је слободан дан, али више од онога што су договорили са менаџментом фирме која ради електроинсталације за ауто-индустрију, пре свих Мерцедес, нису могли да постигну јер у овој компанији још не постоји репрезентативни синдикат који би могао да преговара. Тодоровић каже да они имају тренутно око 400 чланова, да у фирми ради више од 4.000 људи и да им за репрезентативност треба 15 одсто од тог броја, што је између 600 и 700 запослених.

„Тек тада бисмо могли да преговарамо, овако смо се договорили за то да недељом ради ко хоће и може, јер по закону није да се ради недељом. То је преко дозвољеног законом“, истиче Тодоровић и каже да је међу радницима незадовољство и даље велико те да је „како се ближи викенд све стресније и стресније“.

„Видећемо како ће то бити, да ли ће бити неког притиска, приближава се викенд и већ се испитује ко ће да ради, ко неће. А заиста је много ко ради шест дана у недељи да ради и тај седми, а план је да се тако ради цео јул“, напомиње наш саговорник.

Он објашњава како се две недеље радило 12 сати дневно, да је најпре распоредом било одређено да то буду четири дана недељно, како је и било прве седмице, али да је у другој некима тај распоред промењен те су неки радили и пет дана по 12 сати, а поједини и шест дана по 12 сати. Док је трајало такво радно време и Хитна помоћ је долазила испред фабрике како би пружала помоћ исцрпљеним радницама, од којих су неке и падале у несвест.

Како се епидемија вируса корона примирила повећао се обим посла јер је порасла потражња, истиче Тодоровић, а у другим фабрикама Аптива где је била укинута враћена је трећа смена. У Аптиву у Лесковцу, напомиње он, то није могло да се уради јер су они све време радили у три смене.

Из компаније Аптив јуче у току дана нисмо добили одговоре на питање да ли и зашто траже нове раднике, као и који је број људи на боловању и да ли је тачно да се сада ради осам сати дневно седам дана у седмици.

Медији су претходних дана писали, а на друштвеним мрежама делили су се и флајери у којима наводно из фабрике Аптив траже раднике у Нишу нудећи им „добру радну атмосферу“, али и „превоз до посла, обуку, рад и развој каријере у светски признатој компанији, као и прилику за професионални и лични развој и уговор о раду закључен директно са послодавцем“. Основни услови, како се наводи на флајеру су спремност за рад са сталним радним временом и у три смене, као и оријентација ка тимском раду.

 

Казне до 1,5 милиона динара

Инспектори рада су приликом надзора у фабрици утврдили прекорачење прековременог недељног рада, а инспекција рада покренула је и прекршајни поступак због тих неправилности. Према Закону о раду прековремени рад је дозвољен уколико се организује у складу са законом, а прерасподелу радног времена је могућа из оправданих разлога, с тим да се води рачуна о прерасподели радног времена. Према Закону, послодавце који крше ове одредбе могуће је казнити са 600.000 до 1,5 милиона динара.

 

Извор: Danas

 

ИЗДВАЈАМО ЗА ВАС

Етичка питања у менаџменту људских ресурса

Менаџери и предрасуде

Да ли организацији требају учени или приучени радници? Запослени који размишљају или који слушају?