Народ, грађани Републике Србије ускоро бирају ко ће примати плату на место Председника Републике Србије, ко на место Председника Владе, министра, посланика, а ко ће примати плату као градоначеник Београда. 
 О послодавцу
Република Србија је држава у централној и југоисточној Европи . Налази се у јужној Панонској низији и граничи са Мађарском на северу, Румунијом на североистоку, Бугарском на југоистоку, Северном Македонијом на југу, Хрватском и Босном и Херцеговином на западу и Црном Гором и Албанијом на југозападу. Србија има око 7 милиона становника, са Београдом као главним градом. 
Народ Републике Србије, грађани Републике Србије (у даљем тексту послодавац), је вредан, паметан, добар, љубазан, поштен, домаћин-послодавац и жели да на изборима следеће године запосли исте такве људе.
Послодавац редовно плаћа порез и пуни буџет (мада увек може боље), редовно измирује све своје обавезе и пружа одличне услове за рад. Као једини власник Републике Србије, јер је држављанин, у њој живи, ради, приходује, плаћа порез и њу издржава, жели да настави са просперитетом, развојем, стварањем бољих услова за живот и рад и у ту сврху следеће године на изборима жели да изабере и запосли:
  • Председник Републике Србије – једно радно место (под уговором на 5 година). 
  • Народног посланика у Скупштини Србије – 250 радних места (под уговором на 4 године).  
 
Општи услови
Да су кандидати образовани, да поседују знање и да имају искуство ко је ће омогућити да раде успешно посао за који се кандидују, културни, васпитани, вредни (јер, ово је радно место, а не место за пландовање), етични, морални, да не краду, да не крадуцкају, да граде и развијају земљу а не да руше, да вас не запослимо „без гаћа“ а кад вам истекне уговор да одете са више стотина милиона долара, евра, динара, било чега чак и да је зрно сунцокрета.
ДА СТЕ ОДГОВОРНИ!
Да достојанствено представљате Републику Србију, народ и грађане, а не да вршите разне мерифетлуке по свету и да подлежете корупцији, да не примате паре од свакога, да не брукате прво себе, па Србију, а онда и све грађане у њој.
Да лепо причате, да пазите шта говорите, да не псујете и да не вређате никога (ако вређате и псујете и ниподаштавате садашњег Председника Републике Србије, Владу, Скупштину, посланике, шта ће те онда говорити о народу који вас је запослио и који ће вас плаћати).
НИКАДА НЕМОЈТЕ ЗАБОРАВИТИ ДА ВАМ ПЛАТУ КОЈУ ЋЕ ТЕ ПРИМАТИ ОБЕЗБЕЂУЈЕ НАРОД И СВИ ГРАЂАНИ СРБИЈЕ, ЈЕР СВИ ОНИ ПЛАЋАЈУ ПОРЕЗ КАКО БИ ВИ ПРИМАЛИ ПЛАТУ. 
 
Посебни услови
За радно место Председника
Председник Републике не може обављати другу јавну функцију или професионалну делатност.
Дакле, као Председник не можеш водити послове руководиоца своје приватне фирме, или не дај Боже да умислиш да је Србија твоја приватна фирма и да те грађани плаћају како би ти „млатио паре“, јер ти ћеш бити запослен као Председник како би обезбедио услове да НАРОД МЛАТИ ПАРЕ (а не ти).
Никада не треба сметнути са ума да ти као Председник радиш за Србију, њене грађане а не радиш како би обезбедио себе, своје најближе, своје ортаке за наредних пар стотина година.
Сви кандидати морају да доставе своје радне биографије, да објасне подробно шта су радили, за кога су радили, са каквим успехом и достигнућима.
Сви кандидати морају да доставе и свој стратешки план шта планирају да ураде док су запослени на месту Председника, како планирају да то ураде, какве резултате очекују да постигну на крају свог уговора/мандата.
У свом плану морају да буду фокусирани и да објасне како ће народу и грађанима Србије бити боље (а не њему).
Да објасне како ће својим радом обезбедити да грађани боље живе (а не он). 
За радно место Народни посланик у Скупштини Републике Србије
Сви кандидати да објаве своју радну биографију и референце зашто да их народ и грађани запосле на ово радно место.
Да поднесу план како и колико ће радити у интересу послодавца то јест народа и грађана Србије, а не у свом, личном или туђем трећем интересу. Да су елоквентни, да знају да „бекну“ кад се нешто питају и да знају да кажу шта, како, зашто би радили, то што би радили ако их запослимо, то јест изаберемо да раде.
Да су психофизички оспособљени да седе у скупштинским клупама а не по ресторанима и осталим местима која нису предвиђена описом радног места и за која нису запослени/изабрани да раде.
За колико радних места и позиција су такође, психофизички спремни, стручно оспособљени, едуковани да раде, јер ако поседују супер моћи и могу да раде на више радних места онда они НЕ ИСПУЊАВАЈУ ЕЛЕМЕНТАРНЕ УСЛОВЕ за избор на радно место Народни посланик.
Народни посланик ради само као Народни посланик, не седи на два, три или више директорска места, не седи по управним одборима, такође нешто што је веома важно НЕ МЛАТИ ПРАЗНУ СЛАМУ. Његово једино радно место је Скпштина Републике Србије, да седи у клупи и да ради посао Народног посланика.
 За радно место градоначелник Београда
Најважније је за особу, која претендује за ово радно место, је да поред надлежности градоначелника Београда које треба да обавља, зна да, и ако је главни човек главног града, да би он требао да буде први међу једнакима. Да је он једнак грађанин Србије и Србин као онај у Маринковој Бари. Да је Стефан Немања Србин једнако важан, како за Београд тако и за Маринкову Бару, Рашку, Краљево или неко друго место, јер је он веома важан за Србију. Осим тога градоначеник представља и заступа град, и непосредно извршава и стара се о извршавању одлука и других правних аката Скупштине града, предлаже начин решавања питања о којима одлучује Скупштина града, наредбодавац је за извршење буџета, усмерава и усклађује рад Градске управе, значи мора поседовати знање и искуство из те области. Непојмљиво је да кажете да немате знање, али да ће те одабрати људе који знају, јер, ако немаш знање за посао градоначелника онда не поседујеш ни знање да одабереш људе за то - кога треба и за шта одабрати како би ти помогао. 
Замислите како би реаговао менаџер људски ресурса да, на пример, Ер Србија распише конкурс за пријем пилота у радни однос и да се јави кандидат који никад није пилотирао авионом? Логично питање би било за такву особу, под претпоставком да се из чисте знатижеље позове на разговор, зашто сте се пријавили на конкурс за пилота кад не знате да пилотирате и никад нисте пилотирали? А кандидат одговори: да то је тачно, ја нисам пилот и никад нисам пилотирао, али ћу одабрати саветнике који ће ми помоћи да пилотирам! 
„Можда некоме затреба, не би требало да шкоди....!“ 
Срећко Стаменковић           
 
                                                                                                                                                                                                                                                                         
srecko stamenkovic
 др Срећко Стаменковић - Родољуб, Србин, научник, истраживач, предавач, практичар са богатим искуством рада као менаџер људских ресурса у Европи (Србија, Босна и Херцеговина, Аустрија, Швајцарска, Норвешка, Украјина) САД, Индонезија, УАЕ, Азербејџан. Област експертизе стратегија, планирање и развој оперативног, организационог и развојног менаџмента управљања људима и организацијом
 
 
Прочитајте и ово
www.najboljiusrbiji.rs
Да ли сте "НАЈБОЉИ У СРБИЈИ"? 2021 година најбољих!
Избор "НАЈБОЉИ У СРБИЈИ 2021". Да ли сте Ви најбољи?
НАЈБОЉЕ У СРБИЈИ 2020